sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Ensimmäiset aluevaalit

 Ensimmäiset aluevaalit lähestyvät kovaa vauhtia, ennakkoäänestys alkaa jo ensi viikolla 12.1.2022. Mitkä nämä aluevaalit sitten ovat ja miksi ne ovat niin tärkeät? 

Aluevaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa vaaleilla henkilöt aluevaltuustoon. Nämä henkilöt tulevat sitten vuodesta 2023 alkaen päättämään meidän sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. 

Miten tämä sitten eroaa aiemmasta? Meillä täällä Kymenlaaksossa on vuodesta 2019 toiminut vapaaehtoinen sote-kuntayhtymä eli Kymsote. Kymsotessa toimii myös yhtymävaltuusto ja yhtymähallitus, jotka tekevät päätöksiä Kymsoteen liittyen. Kymsoten yhtymävaltuuston jäsenet eivät kuitenkaan ole suoraan vaaleilla valittu. Kuntavaalien jälkeen Kymenlaaksossa puolueet kävivät neuvottelut ja kuntavaalien tuloksen mukaan jaettiin paikat yhtymävaltuustossa ja hallituksessa. Näihin paikkoihin vaikuttivat puolue, kunta ja sukupuoli (tasa-arvo). Kun paikat on saatu jaettua, puolueet valitsevat näihin ehdokkaansa ja kuntien valtuustot valitsevat henkilöt näille paikoille. Pelastustoimen osalta Kymenlaakson pelastuslaitoksen johtokunnassa on päättäjiä edustettuna ja paikat on jaettu myös kuntavaalien jälkeisissä neuvotteluissa. 

Eli lyhyesti, näissä aluevaaleissa meillä kaikilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus suoraan äänestää henkilöitä, jotka haluamme päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. 

Käytä siis ääntäsi ja äänestä aluevaaleissa! 


Aluevaalien ennakkoäänestys 12.-18.1.2022 ja vaalipäivä 23.1.2022


Sitten tähän loppuun vielä mainos: 

Minua voit aluevaaleissa äänestää numerolla 268. 

Sosialidemokraatien ehdokkaat löytyvät Kymenlaaksossa numeroilta 222 - 294. Täältä löydät varmasti hyvän ehdokkaan itsellessi, sillä meille demareille hyvinvointi on arvokkainta, mitä meillä on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti