tiistai 11. tammikuuta 2022

Miksi olen ehdolla aluevaaleissa?

Ensimmäiset aluevaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Ennakkoäänestys alkaa jo huomenna keskiviikkona. Nyt onkin hyvä hetki avata hieman ajatuksia siitä, miksi mie oon lähteny ehdolle juuri aluevaaleihin. 

Aluevaaleissa valitut aluevaltuutetut tulevat vuoden 2023 jälkeen päättämään meidän sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. Tämän jälkeen kunnilla ja kuntien päättäjillä ei ole enää kovinkaan suuria mahdollisuuksia vaikuttaa oman kuntansa palveluihin. Tämä on yksi syy siihen, miksi olen lähtenyt ehdolle. Miusta on tärkeää, että aluevaltuustossa olisi edustettuna mahdollisimman laajasti eri kunnnista ihmisiä. Emme siis pysty saamaan haminalaisia aluevaltuustoon, jos meillä ei ole haminalaisia ehdokkaita. 

Aluevaltuustossa on tärkeää, että sinne valitut valtuutetut pystyvät tekemään yhteistyötä ja ajattelemaan koko hyvinvointialueen etua. Miulla on kokemusta sekä maakuntahallituksessa toimisesta, että tällä hetkellä Kymsoten yhtymävaltuustosta. Olen kolmannen kauden valtuutettu Haminassa. Koen, että miulla on kykyä tehdä yhteistyötä eri tahojen ja puolueiden kanssa sekä näkemystä siitä, kuinka voimme tehdä yhdessä hyvää Kymenlaaksoon. 

Toinen syy on se, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tärkeimmät palvelut, mitä meillä on. Mie oon ite koulutukseltani lähihoitaja sekä sosionomi (amk) ja miulla on varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys. Oon ennen varhaiskasvatuksen puolelle hakeutumistani työskennellyt erilaisissa ikäsihmisten palveluasumisen yksiköissä ja nähnyt sen, mitä se työ siellä on. Uskon, että tästä kokemuksesta ja koulutuksesta on hyötyä aluevaltuustossa. 

Meillä on paljon hyviä palveluita Kymenlaaksossa, mutta jos emme pidä huolta meidän henkilöstöstämme, menetämme palvelut. Sillä ilman tekijöitä, ei meillä myöskään ole palveluita. Meidän tulee jatkossa pitää huolta meidän henkilöstömme työhyvinvoinnista. Hyvinvoiva ja työssään jaksava henkilöstö on hyvinvointialueen tärkein tukipilari. Jos emme huolehdi heidän hyvinvoinnistaan, niin kuka huolehtii meidän hyvinvoinnistamme? 

Eli lyhyesti, jos haluat aluevaltuustoon henkilön, jolle tärkeitä ovat oikeat palvelut oikeaan aikaan, ne ovat ihmisten saavutettavissa sekä henkilöstön hyvinvointi, niin silloin olen sinun ehdokkaasi. 


Nina Peltonen 268 - Hyvinvointi. Arvokkainta, mitä meillä on.


Muut sosialidemokraattien ehdokkaat löytyvät numeroilta 222 - 294. 

Ennakkoäänestys 12.-18.1.2022 

Vaalipäivä 23.1.2022 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti