lauantai 16. maaliskuuta 2019

Kampanjalauantai 16.3.

Tänään jälleen yksi kampanjan täyteinen päivä. Aamusta olimme Kouvolassa Hansa-keskuksessa ja sitten illemmalla Haminassa oli makkaragrilli kuumana. Olen hieman jännittänyt tätä kampanjalauantaita, että vieläkö pystyn lähtemään kampanjoimaan. Laskettuun aikaan on enää 6 päivää jäljellä ja vointi on ollut pääsääntöisesti hyvää, mutta huonojakin päiviä on matkaan mahtunut. Tänä aamuna vointi oli kuitenkin hyvä, eikä kaveri vatsassa antanut mitään merkkejä, että olisi tulossa pois. Joten ei muuta kuin auto alle, oma äiti kuljettajaksi ja kohti Kouvolaa.

Kouvolassa oli paljon ihmisiä liikkeellä. Ihmisiä keskustelutti paljon muun muassa vanhuspalveluiden tilanne, hoitajamitoitus ja varhaiskasvatuksen tilanne. Keräsimme Kouvolan tilaisuudessa myös kannatuksia kansalaisaloitteelle hoitajamitoituksen kirjaamiseksi lakiin. Ihmiset ottivat aloitteen hyvillä mielin vastaan ja halusivat kannattaa sitä. Moni kyllä uskoi siihen, että hoitajamitoitus tullaan samaan lakiin ensi hallituskaudella ilman kansalaisaloitettakin. Mahani koko myös herätti huomiota ihmisten keskuudessa ja sain paljon kyselyitä, onko h-hetki jo lähellä. Kun kerroin lasketun ajan olevan kuuden päivän päästä, sain paljon onnentoivotuksia sekä kannustusta loppuajalle. Ihmisten lämpimät sanat kantavat jälleen pitkälle ja auttavat jaksamaan kampanjoinnissa.

Kouvolan tilaisuuden jälkeen olikin sitten onneksi aikaa hieman levätä kotona, ennen makkaranpaistoa. Pienistä lepohetkistä on tullut todella tärkeitä jaksamisen kannalta, sen olen huomannut. Varsinkin näin loppuraskaudesta selkä on alkanut kipeytymään, kun on pidempään jalkojen päällä.

Haminassa ei sää tällä kertaa meitä suosinut, mutta silti oli paljon tukiryhmäläisiä lähtenyt lauantai-illan iloksi ulkoilemaan. Grilli saatiin kuitenkin lämpimäksi ja makkaraa paistettua. Meiltä löytyi myös tietysti vegenakkeja ja tästä saimme kiitosta. Kelistä huolimatta ihmisiä oli kuitenkin liikkeellä ja Haminassa keskustelutti kovasti aktiivimalli, työpaikat, julkinen liikenne sekä eläinten oikeudet.

Jättimahan kanssa Kouvolassa 39+1.
Kansalaisaloite sai paljon kannatusta.
Kouvolassa oli paikalla myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä muita upeita eduskuntavaaliehdokkaita. 
Haminassa ei sää suosinut, mutta pinkkiliivejä oli paljon liikkeellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti