tiistai 5. helmikuuta 2019

Miten minusta tuli vaikuttaja?

Jokaisella meistä on omanlaisensa tarina siitä, kuinka palo ja halua vaikuttamiseen heräsi. Toisilla se on herännyt jo nuorena ja toisilla taas myöhemmin, kuitenkin yleensä siihen on jokin syy.

Itselläni kiinnostus vaikuttamiseen heräsi ollessani 15-vuotias. Olin yläkoulun 9. luokalla tukioppilaana, kun meille koululle tultiin esittelemään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Tämä esittelijä kysyi meiltä, mitä me haluaisimme, että Haminassa olisi tai tapahtuisi? Me heitimme kaikenlaisia ideoita ilmaan aina nuorisokahviloista monitoimihalleihin ja diskoista konsertteihin. Kirjattuamme kaiken ylös, esittelijä kysyi: "Uskotteko, jos väitän, että teillä on mahdollisuus vaikuttaa Haminan kaupungin asioihin?". Olimme hyvin skeptisiä asian suhteen ja tämä jälkeen hän alkoi kertoa meille Haminaan perustettavasta nuorisovaltuustosta. Esittelyn jälkeen hän pyysi kaikkia kiinnostuneita jättämään yhteystietonsa, jotta hän voisi kutsua kiinnostuneita mukaan nuorisovaltuuston perustamiskokoukseen. 

Itseäni kiinnosti tämä nuorisovaltuusto todella paljon, sekä ajatus mahdollisuudesta vaikuttaa oman kotikaupunkini asioihin. Jätin yhteystietoni, mutta arvoin todella pitkään, uskallanko mennä perustamiskokoukseen vai en. Kotona sain isältä kovasti tukea ja kannustusta lähteä kokoukseen, vaikka kukaan ystävistäni ei ollut kiinnostunut lähtemään mukaan. Rohkaisin mieleni ja lähdin pääkirjastolle Kasper-saliin, jossa perustamiskokous pidettiin. Vastassa oli tämä sama esittelijä iloisena ja pirteänä. Hän toivotti tervetulleeksi. Paikalla oli myös monia muita nuoria, toiset olivat itseäni vanhempia ja toiset nuorempia. Kokouksen alussa olin ihan hukassa, että mitä tapahtuu ja mihin olin oikein tullut mukaan. Kokouksen edetessä ja kuunnellessani, mitä kaikkea nuorisovaltuusto voisi tehdä, innostuin asiasta aina vain enemmän ja enemmän. Tiesin, että oli oikea ratkaisu lähteä mukaan. 

Olin siis mukana perustamassa nuorisovaltuustoa Haminaan, minut myös valittiin mukaan ensimmäiseen nuorisovaltuustoon loppuvuodesta 2007. Vuonna 2009 toimin nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana sekä vuodet 2010 ja 2011 sain kunnian toimia nuorisovaltuuston puheenjohtajana.

Nämä vuodet nuorisovaltuustossa opettivat minulle paljon siitä, miten yhteiskunta toimii ja kuinka asioihin voi vaikuttaa. Ja vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, minulle tämä tieto kasvatti suuren halun vaikuttaa asioihin ja tehdä maailmasta paremman paikan meille kaikille. Tämä matka nuorisovaltuustosta on tuonut minut mukaan kuntapolitiikkaan ja toivon, että se kantaa tänä keväänä eduskuntaan asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti